Читај ми!

Вода се повлачи после поплава у лозничком и шабачком крају, велика штета у селу Катрга код Чачка

Након обилних падавина и невремена у лозничком и шабачком крају, поплављена су домаћинства. Спасиоци су евакуисали 24 особе. Поплављен је и сутерен болнице у Лозници. Због изливања водотока у пожешкој општини у неколико месних заједница причинињена је велика штета.

Гумене чизме и пумпе за избацивање воде из дворишта и подрума - таква је данас била слика у лозничком крају. Дворишта су била под водом, као и Ургентни центар. Ситуација је током јутра стављена под контролу.

"Десило се да смо ми имали око 70 литара падавина по квадратном метру и кад имате толику количину воде тешко је то одбранити. Сада више немамо ни један путни правац који није проходан“, каже Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника Лознице.

Због велике количине падавина проблеми и у шабачком крају. Излила се Думача, а у Горњој Врањској има поплављених домаћинстава.

Од бујица на регионалном путу у Горњој Врањској тешко је проћи. Под водом је око двадесетак домаћинстава. Осамнаест особа је исељено, беба од четири месеца и једна непокретна особа.

Оштећени путеви у општини Пожега

На већем делу територије општине Пожега има оштећених путева. До поноћи је у прекиду био и саобраћај на прузи Београд-Бар.

"Један бујични поток изнад пруге је запушио и сад смо овде потопљени. Више од 20 хектара ораница ће морати да се сеје", каже Бранко Михаиловић из Глумча.

Велика штета у чачанском селу Катрга 

Ванредна ситуација је на снази у Владимирцима и у делу општина Ужице, Пожега, Беочин, Врњачка Бања и Бољевац. Због изливања водотока у чачанском крају највише штете има у селу Катрги.

"Захвалио бих се правим домаћинима којих није мали број у МЗ Катрга који се домаћински односе не само према својој својини него и према комшијама, па чак и заједнички одржавају канале“, каже Братислав Зечевић, начелник Градског штаба за ванредне ситуације у Чачку.

Од почетка обилних падавина, 26. маја, припадници Сектора за ванредне ситуације имали су 72 интервенције и евакуисали су 38 особа.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво