Читај ми!

Реаговање новинара који извештавају са севера KиM

Група новинара редакција на српском језику који последњих дана извештавају из Звечана осудила је нападе на Младена Перовића, власника кафића "Голден скај“ који долазе са друштвених мрежа, а у којима се овај младић назива издајником. Саопштење преносимо у целини.

На различитим страницама је објављена фотографија Перовића испод које се наводи да је дао кључ кафића албанским новинарима који су извештавају са протеста да се закључају унутра, док је он прешао преко моста и одатле надлгедао како се народ брани док су, како истичу "шиптарски новинари“ снимали из кафића Србе.

Такође пише да је власник кафића исте новинаре испратио из Звечана до њихових аутомобила.

Међутим, у дану сукоба гости кафића су најпре били новинари који извештавају на српском језику, те бројни грађани Звечана, а касније и албанске колеге. Неистина је да је Перовић пружио уточиште само албанским новинарима. Овај кафић је био отворен за све госте, па и новинаре.

Истине ради, поједини албански медији су након што су њихове колеге из српских редакција отишле из кафића објавли како су ту остали "заглављени“ због ситуације. Поједини српски новинари су их обавестили да могу слободно да изађу и да је пролаз отворен што су неки од њих и урадили. Већина их је ипак остала у кафићу па тек касније групно изашла. Власник кафића их је, како су и сами потврдили, само усмерио куда да иду.

Међутим, после објава на друштвеним мрежама Младен Перовић је данас обавестио новинаре да се осећа угрожено и да страхује за личну и безбедност свог локала.

Новинари бројних редакција на српском језику пружили су подршку Перовићу јер сматрају да је његов гест био искључиво професионалан и грађански, односно да се према свима опходио као према гостима локала.

Истовремено позивају администраторе различитих страница да на овај начин не угрожавају безбедност младића и моле да објаве и нашу реакцију.

Позивамо све да омогуће несметани рад новинара.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво