Читај ми!

Због невремена ванредно у пет ужичких села, евакуисано седморо

Више градова у Србији погодило је невреме праћено јаком кишом, градом и грмљавином. Град је око поднева падао у Београду, Лесковцу, Овчар бањи и околини. Ванредна ситуација у пет ужичких села. Евакуисано седам особа. У Пожаревцу се откинула дебља грана и повредила две особе.

Лужница поплавила куће код Ужица, интервенисало 15 ватрогасаца

Због невремена, јаке кише и града који су се за кратко време сручили у Лужничкој долини крај Ужица у пет села у том крају проглашена је ванредна ситуација.

Излила се набујала река Лужница и поплавила куће, окућнице и њиве.

Интервeнисало је 15 ужичких ватрогасаца-спасилаца, са седам возила и два чамца и тим за спасавање на води.

Они су из поплављених кућа евакуисали пет особа, од тога два детета.

С обзиром на то да киша и даље пада, иако се вода делом повукла, екипе ватрогасаца и даље ће дежурати.

Колике су размере штете и града у повртњацима и малињацима знаће се када падавине престану.

Саша Цицварић, начелник Одељења за ванредне ситуације Ужице каже да је водостај у опадању, а у односу на врх поплавног таласа је смањен за два метра.

“Данас у 12.30 смо добили информацију да се у Карану и Луновом селу Лужница излила и да постоји потенцијална опасност за домаћинства и животиње. Евакуисали смо пет особа, укључујући и два детета. У интервенцији је учествовало 15 ватрогасаца-спасилаца, са седам возила и два чамца. Активиран је тим за спасавање на води. Пратимо ситуацију, бићемо ту због становништва“, казао је Цицварић.

Изјава Саше Цицварића, начелник Одељења за ванредне ситуације Ужице
Опширније Краће

Евакуисано седам људи

Због последица изазваних обилним падавинама, које су данас после 12 часова погодиле Западну Србију, проглашена је ванредна ситуација на делу територије града Ужица, местима Каран, Рибашевина, Луново Село, Трнава и Гостиница.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора за ванредне ситуације, евакуисали су седам особа – у месту Каран три одрасле особе и двоје деце, која су услед изливања потока након обилних падавина остала заробљена у кући, као и две особе из заглављеног возила у Чачку.

Невреме које је захватило Златиборски, Моравички, Топлички и Рашки управни округ изазвало је изливање бујичних потока.

Ватрогасци-спасиоци су на терену и настављају да помажу локалном становништву у местима Каран, Рибашевина, Трнава, Луново Село и Губин До у санирању последица, као и на црпљењу воде у месту Вранеши у општини Врњачка Бања.

Фото: МУП Србије

Киша с градом величине лешника кратко је падала у више делова Београда.

Јака киша с градом погодила је и Чачак, Лесковац, као и Овчар бању и околину на магистралном путу у Тучкову, јављају дописници РТС-а.

Због невремена у прекиду су од преподнева два далековода којима се струјом напајају кабларска села. У прекиду је и далековид за Заблаће и околину, подаци су Електродистрибуције у Чачку. Оштећени су и сеоски путеви.

Ванредна ситуација је у пет ужичких села, где су и евакуисани људи.

И у делу других ужичких села у Лужничкој долини, ка Пожеги било је града, док је у Ужицу падала киша с грмљавином.

Видео-снимке непогоде у Овчар бањи РТС-у су послали мештани. 

Две млађе особе повређене су у градском парку у Пожаревцу када се са дрвета откинула дебља грана и пала на клупу. Запослени у комуналном предузећу уклонили су грану, а преглед повређених је у току.

Републички хидрометеоролошки завод издао је данас упозорење на локалне јаке пљускове са градом, које важи до 2. јуна на целом подручју Србије.

понедељак, 29. мај 2023.
17° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.