Читај ми!

МУП: Амбер алерт ће бити у употреби најкасније до почетка новембра

Систем раног узбуњивања у случају нестанка деце "Амбер алерт" ући ће у употребу у Србији најкасније до почетка новембра, рекао је државни секретар МУП-а Данило Стевандић.

Стевандић је навео да је посвећеност безбедности сваког детета и проналажење начина да будемо ефикаснији и бржи у проналажењу нестале деце потврђена, између осталог, опредељеношћу Министарства унутрашњих послова да уведе Амбер алерт систем.

Како наводе из МУП-а, Стевандић је подсетио да је министар унутрашњих послова Братислав Гашић фебруара ове године оформио Тим за увођење Амбер алерт система, у чијем су саставу представници више ресорних министарстава, Центра за несталу и злостављану децу и удружења "Астра".

Задатак тима је, како је истакао на конференцији "Систем раног узбуњивања у случајевима нестанка деце у Србији: Процена стања и могућности" да се размотре упоредноправна решења и пронађу најбоље праксе, како би се у нашој земљи успоставио систем Амбер алерт прилагођен нашем правном систему и друштву.

Указао је да су до сада одржана два састанка тима на којима је утврђен план активности, вођена дискусија о анализи почетног стања, о решењима упоредног законодавства и праксе и о дефинисању критеријума за активирање Амбер алерт система.

Државни секретар је нагласио да је за Министарство унутрашњих послова од изузетне важности да са организацијама цивилног друштва и свим заинтересованим субјектима у заједници гради партнерске односе и води отворен дијалог о свим темама од значаја за безбедност појединаца и друштва у целини.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво