Читај ми!

Убиство у Прибоју – злочин нема веру и нацију

Полиција и даље трага за полицајцем осумњиченим да је у суботу у Прибоју у кафићу убио Е. Ћ. Реч је о појединачном случају који не сме да поквари складан живот у тој вишенационалној заједници, сагласни су грађани и локални политичари.

О безбедносној ситуацији у граду са представницима Општине, верских заједница и политичких странака разговарао је министар полиције Братислав Гашић.

Четири дана после убиства које је узнемирило Прибојце и изазвало бројне различите реакције, мештани али и политичари у том граду јединственог су става – реч је о појединачном сличају који не сме да поквари складан живот у тој вишенационалној заједници.

Грађани истичу да у граду нема етничких тензија и да се живи нормално.

Јасминко Тоскић, председник прибојског одбора Санџачке демократске партије, каже да је реч о трагичном догађају и суровом убиству. "Убиство није било етнички мотивисано. У томе смо и сами сагласни као и добар део грађана Прибоја с којима сам био у контакту", додаје Тоскић.

Државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и потпредседник Странке превде и помирења проф. др Рејхан Куртовић напомиње да злочин нема веру и нацију, као што нема ни убица.

"Никако није добро ампутирати једном народу и једној нацији злочин који се ту десио и не треба генерализовати ствари и подводити целокупну полицију под овај негативни догађај", истиче Куртовић.

Сви живимо нормално, комуницирамо свакодневно. Односи су више него добри и овај догађај не сме такве ствари да поремети, у истом тону каже председник Општинског одбора Странке правде и помирења Фахрудин Алагић.

Министар унутрашњих послова наглашава да је поражавајуће што је починилац полицајац.

"Све наше организационе јединице су од првог тренутка врло активно укључене. Ухапшени су и помагачи лица које је извршило овај злочин", наводи Братислав Гашић.

Због смиривања тензија, очекује да ће полиција извршиоца врло брзо лоцирати и привести правди.

Председник Општине Прибој Лазар Рвовић каже да се нада да ће као средина изаћи из овога. "Свесни смо да је Прибој пример добрих међунационалних односа, али не можемо се изоловати и утицати на различите портале, додаје Рвовић.

Подизању тензија након убиства младића највише су допринели портали нетачним информацијама и коментари људи који у ствари не живе у граду. Прибојци кажу да знају како да смире узавреле страсти и поврате мир у свакодневни живот.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво