Читај ми!

Чучковић: Издали смо грађевинску дозволу за реконструкцију OШ "Владислав Рибникар"

Градски менаџер Мирослав Чучковић каже за РТС да је издата грађевинска дозвола за реконструкцију OШ "Владислав Рибникар".

Један од захтева родитеља деце из OШ "Владислав Рибникар", где је ученик седмог разреда убио девет ученика и радника обезбеђења, био је и да се школа реконструише.

Градски менаџер Мирослав Чучковић рекао је у Београдској хроници да ће Град изаћи у сусрет свим захтевима које буде поставила Радна група Владе Србије.

"Формирана је Радна група Владе Србије, у којој су надлежна министарства и Савет родитеља и представници руководства школе. Ми ћемо као Град изаћи у сусрет свим оним захтевима које они буду и поставили пред нас", истакао је Чучковић.

Пре седам дана су добили, додаје, захтев да се обнови грађевинска дозвола за тоталну реконструкцију школе.

Подсећа да је школа и пре трагедије била на списку за обнову, уз гимназију "Свети Сава", која је у комшилуку.

За површину објекта од 9.000 квадрата направљена је, наводи, нова процена цене обнове, која износи око 750 милиона динара.

"Видећемо како и на који начин ће одлука Радне групе Владе бити за сáмо техничко спровођење обнове школе", додаје Чучковић.

Градски менаџер је потврдио да су издали грађевинску дозволу за обнову школе. "Што се тиче нас, ми ћемо бити спремни исте секунде када буде Радна група донела стратегију обнове школе, да приступимо томе", истакао је Чучковић.

"Специфична ситуација у Рибникару налаже да сачекамо заједничку одлуку Радне групе и родитеља, па ћемо приступити онако како они желе уређење тог простора", закључио је Чучковић.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво