Читај ми!

Позив грађанима и компанијама да помогну Турској и Сирији, прикупљено више од 12 милиона динара

На рачун Црвеног крста Србије до сада уплаћено приближно 7,5 милиона динара за помоћ угроженом становништву у Турској и Сирији, док је Српски филантропски форум, заједно са удружењем Светионик из Новог Пазара, прикупио скоро 5 милиона динара. Уницеф и ПКС позивају грађане и компаније да помогну у прикупљању помоћи за више десетина хиљададеце и породица. У тексту објашњење како можете да помогнете.

Грађани и компаније из Србије могу да помогну угроженом становништву Сирије и Турске преко амбасада ове две државе у Београду, али и преко Црвеног крста, Уницефа и Српског филантропског форума.

Данас до 14 сати на наменски рачун који је Црвени крст Србије отворио за помоћ људима у угроженом подручју у Турској и Сирији, уплаћено је приближно 7.500.000 динара.

У саопштењу о прикупљеним средствима Црвени крст захваљује грађанима и компанијама и подсећа да се уплате и донације могу упутити путем рачуна код НЛБ Kомерцијалне банке.

Бр. рачуна: 205-32824-71
Позив на број: 6046-355 0000

И Српски филантропски форум, заједно са удружењем Светионик из Новог Пазара, покренуо је акцију солидарности са страдалим грађанима Турске и Сирије током које је више од 120 појединаца и компанија донирало скоро половину планиране суме која износи 10.000.000 динара, саопштила је та организација.

Највише је донирала Еликсир Фондација која је обезбедила 30.000 евра за помоћ жртвама земљотреса.

Позив компанијама да помогну 

Привредна комора Србије позвала је компаније да се укључе у ову хуманитарну акцију, као што је и пре две године када су прикупљана средства за земљотрес у Хрватској, а потом и за помоћ народу Украјине.

Средства ће бити искоришћена за обезбеђивање хране, воде, лекова, као и склоништа и привременог смештаја, а посебно за подршку најмлађима и најугроженијима.

Како се наводи, заинтересовани грађани помоћ могу да реализују:

- Донације у роби преко дипломатских представништава Турске и Сирије у Београду; 

- Преко рачуна Српског филантропског форума 340-11016593-88;

- Путем платформе за заједнично финансирање Donacije.rs.

И Уницеф апелује на помоћ деци и угроженим породицама 

Уницеф у Србији позвао је грађане и компаније да упуте хитну финансијску помоћ Турској истичући да су слике које стижу из Турске и Сирије "веома потресне".

Тим апелом Уницеф се придружио глобалном апелу у циљу обезбеђивања помоћи за више десетина хиљада деце и породица под ризиком, а након два разорна земљотреса и десетина накнадних потреса који су погодили југоисточну Турску и Сирију.

Kако је саопштено, хиљаде домова је уништено, многе породице су остале без крова над главом и изложене су временским неприликама у доба године када температуре редовно падају испод нуле, а снег и ледена киша су уобичајени.

"Чињеница да се први земљотрес догодио тако рано ујутру, када је велики број деце чврсто спавао, учинила га је још опаснијим, а накнадни потреси доносе континуиране ризике. Наша срца и мисли су са погођеном децом и породицама, посебно онима који су изгубили најмилије или су повређени. Наш први приоритет је да обезбедимо да деца и породице који су погођени последицама земљотреса добију подршку која им је очајнички потребна", казала је извршна директорка Уницефа Kетрин Расел.

Kако се наводи, донација се може уплатити на рачун Уницефа у Србији у Банци Интеза.

Број рачуна: 160-666-18
Напомена: Приликом уплате потребно навести сврху уплате: 0123 - Помоћ деци и породицама у Сирији и Турској

Уницеф пружа могућност да се новац уплати и путем сајта donacija.unicef.rs

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару