"Кућни притвор" на Карабурми

Станари неколико станова на Карабурми већ недељама не излазе из станова. Суинвеститори су станове продавали по два пута, па станари страхују да ће и други купци покушати да се уселе.

Породице Новковић и Књегињић недељама живе практично забарикадирани у својим становима на Карабурми у Београду, јер се боје да их уколико напусте стан обезбеђење инвеститора неће пустити назад. 

Оно што се дешава са објектом у улуци Гарсије Лорке 2 типична је прича о суинвеститорској изградњи код нас.

Зграда је зидана на земљишту Фудбалског клуба "Београд", који је као суинвеститора ангажовао предузеће "Сумикс инжењеринг". Договор је био да ФК уступи земљиште, а "Сумикс" изгради објекте, док су право продаје имала оба предузећа.  

Инвеститори су своје обавезе најчешће плаћали уступањем станова, док су их произвођачи продавали даље.

Нерашчишћени односи између ортака, који нису прецизно дефинисали који стан ко има право да прода, довели су до тога да поједини станови буду продати по два пута.

Овим случајем бавили су се и државни органи који су хапсили Драгана Живића сувласника Фудбалског клуба "Београд" и власника "Сумикс инжењеринга" Владимира Масалушића због сумње да држави нису платили милионски порез.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи