Читај ми!

Новинарки РТС-а Александри Трајковић годишња награда за толеранцију за најбољи онлајн текст

Широм света обележава се Међународни дан толеранције, а тим поводом, традиционално се додељују и награде новинарима који се баве том темом. Међу награђенима је и новинарка РТС-а Александра Трајковић, која је добила прву награду у категорији онлајн медија за текст "Девојчице нам уходе, пипкају и силују рођаци, комшије, другари – зашто и даље жмуримо".

Александра Трајковић каже да је поносна на ту награду и на текст јер медији морају да се баве сексуалним жигосањем кроз које девојчице пролазе током одрастања.

"У тексту се помињу конкретни предлози како би могли да се поставе родитељи, а како наставници, али првенствено текст позива на одговорност система, јер без политичке воље није могуће мењати накриво постављене мушко-женске односе којима учимо децу, а уједно девојчицама поручујемо да све што могу да ураде јесте да ћуте и да трпе", истиче Александра Трајковић.

Награде су додељене током конференције "Поглед у будућност", који се, у организацији повереника за заштиту равноправности, организује поводом Међународног дана толеранције. 

Унеско је тај дан прогласио 1995. године како би указао на значај поштовања и вредновања богатства различитости у светским културама.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара