Читај ми!

Код власника и закупца аутобуса који се преврнуо у Бугарској утврђено више од 100 прекршаја

Приликом контроле власника аутобуса који се преврнуо у Бугарској сачињено 99 прекршајних налога, а код закупца тог аутобуса, који је имао лиценцу за превоз путника, утврђена четири прекршаја, саопштио МУП.

Поводом саобраћајне незгоде у којој је повређено дванаесторо деце и двоје одраслих, када се аутобус који је превозио децу и родитеље из Србије преврнуо у Бугарској, по хитном поступку је извршен надзор власника аутобуса, као и предузетника који је закупио тај аутобус, саопштиле је полиција.

"Том приликом, код правног лица – власника возила утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, због чега је сачињено 99 прекршајних налога за које је предвиђена новчана казна у укупном износу од 3.510.000 динара и поднет је један захтев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбедности саобраћаја на путевима", наводи се у саопштењу.

Током надзора корисника возила по уговору о закупу, који иначе поседује важећу лиценцу за превоз путника, утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима.

По том основу, како се наводи, сачињена су четири прекршајна налога за које је предвиђена укупна новчана казна од 420.000 динара, а поднет је и један захтев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.

Из МУП-а поручују да ће, поред редовних контрола, поводом почетка школске године саобраћајна полиција појачано контролисати превознике и аутобусе за организовани превоз деце.

Аутобус који је слетео у јарак на ауто-путу Тракија у Бугарској превозио је чланове фолклорног ансамбла из Батајнице, која су враћала са фестивала у Несебару.

Седморо деце је у понедељак увече довезено у Србију, а бугарски медији јављају да би сутра хеликоптерима Републике Србије требало да буде превезено и двоје деце која су пребачена у софијску болницу "Пиргов". 

уторак, 17. септембар 2024.
19° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи