Конференција министара просвете

У Београду свечано отворена дводневна конференција "Способности наставника у различитим демократским друштвима - упоредни преглед развоја у земљама Западног Балкана".

Министар просвете Србије Жарко Обрадововић истакао је да је неопходно унапредити сарадњу у региону о питањима реформе система образовања.

Обрадовић, на отварању конференције министара просвете Западног Балкана "Способности наставника у различитим демократским друштвима", истакао да је Србији, на путу европских интеграција, значајно искуство суседа, због сличног историјског развоја и проблема са којима се државе суочавају.

"Сматрам да је потребно да чешће разговарамо и размењујемо искуства, посебно око отвореног питања реформе образовања", поручио је Обрадовић.

Обрадовић је истакао да Србија, као пуноправна чланица Савета Европе и земља на путу европских интеграција, учествују у бројним пројектима чији је циљ унапређење система образовања у Србији.

Директорка Дирекције Савета Европе за образовање и језике Улоф Улафсдотир рекла је да људи Савет Европе често називају кућом људских права.

"То је због тога што имамо суд за људска права. Није довољно да имамо такав суд, ако људи не знају шта су њихова права", поручила је Улафсдотир и указала да се то може постићи образовањем.

"Кроз образовање можемо научити људе шта су њихова права", рекла је Улоф Улафсдотир.

Конференцију "Способности наставника у различитим демократским друштвима" организују Министарство просвете Србије и Савет Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи