Гитара као хоби и занимање

Израда жичаних инструмената ће бити будући позив дипломираног географа Владице Дељанина из Бруса, који није могао да на нађе посао у струци. Гитара коју прави Дељанин награђена је и медаљом "Николе Тесле" на Међународном сајму "Бизнис база" у Београду.

Није ретко да хоби временом прерасте у животно опредељење. То што није могао да нађе посао у струци, дипломираног географа туризмолога Владицу Дељанина из Бруса натерало је да размишља о алтернативи.

Љубав према гитари, претворила се у истраживање, а израда жичаних инструмената ће према свему судећи бити будући позив овог тридесетогодишњака и његових пријатеља.

Електрична гитара направљена у Брусу представља најиновативнији производ регионалног сајма омладинског предузетништва у Нишу, а награђена је и медаљом "Николе Тесле" на Међународном сајму "Бизнис база" у Београду.

Након две године учења Дељанин се осмелио да стечено знање примени и у пракси.

Дељанин је рекао да је његова жеља била да има поред класичне и електричну гитару и додао да његова гитара има другачији звук и пружа другачије могућности.

За дизајн прототипа будући светски познате гитаре, како се надају, задужен је рођачки креативни тим из Београда.

"Први примерак је продат музичару из Норвешке по тржишној цени. Модел је назван по дрвету дивље трешње и питомог храста од кога је направљен, што је новина у свету", рекао је Жарко Рилак.

Владица има и природни ресурс, дедину шуму у околини Бруса, а у избору грађе му помаже дипломирани инжењер шумарства.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи