Добра забава туристички адут

Србија се у туристичком смислу профилише као земља добре забаве и културног живота, рекао за РТС државни секретар за туризам Горан Петковић. Потребно још манифестација као што су "Гуча" и "Егзит", нагласио Петковић.

Гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, државни секретар за туризам при Министарству за економију Горан Петковић је рекао да су потребни јаки разлози да гости посете неку земљу и додао je да се Србија профилише у туристичком смислу као држава добре забаве у великим градовима и културног живота.

Петковић је истакао да Србија мора имати још манифестација као што су "Гуча", "Егзит", "Бир фест", БЕМУС и БИТЕФ, јер је то понуда због које људи посећују ту државу.

Како је казао, Универзијада је прошла и сада треба смислити нешто ново за туристе и додао да се за сваку планину или језеро мора уобличити понуда.

Државни секретар за туризам је нагласио да се конкурентност туристичке понуде Србије побољшава, али да има још доста ствари које морају да се ураде и управо је то био разлог што је Београд угостио ове недеље више од 250 најугледнијих светских угоститеља и хотелијера.

Према његовиом речима, циљ је био да се домаћи хотелијери сретну са колегама из иностранства и да се из директних контаката научи нешто више о стандардима који се примењују у хотелијерству, о новим технологијама, посебно информациним, које обогаћују понуду и омогућавају гостима конфорнији боравак.

Акценат на образовању

Гост конференције је био и председник Међународне асоцијације хотелијера Гаса Наиди који је Србији поручио да мора да профилише прозвод који ће надмашити понуду у региону.

Петковић је рекао да ће из буџета бити издвојено 50 милиона динара намењених за образовање људи у угоститељству и туризму и додао је да је поред тога важна и туристичка инфраструктура на којој се већ две године ради.

Државни секретар за туризам је навео пример хотела са три звездице у Београду који слично кошта као и у Будимпешти и Софији, а нешто је јефтинији од Беча и нагласио је да је проблем хотелијерства у Србији однос цене и вредности.

Како је казао, за различите циљне групе мора се направити одговарајућа туристичка понуда која ће привући људе да посете Србију.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи