"Лабораторија славних" бира представника

РТС и Британски савет организују национално такмичење " Лабораторија славних", за најбољег комуникатора науке. Задатак је да у телевизијском програму млади научници представе тему тачно, занимљиво и јасно.

Британски савет и Радио-телевизија Србије и ове године организују такмичење "Лабораторија славних". Задатак младих научника је да, у телевизијском програму, изабрану тему представе тачно, оригинално, јасно и занимљиво некоме ко није из света науке.

"Лабораторија славних" је иницијатива Фестивала науке у Челтнему у Великој Британији, а циљ овог такмичења је да подржи младе научнике да визијом науке 21. века инспиришу и изазову машту код публике.

Такмичар има три минута на располагању, а победник ће Србију представљати на светском такмичењу у Британији.

Траже се нова лица науке која ће умети да развију своје идеје и презентерске вештине пред телевизијском публиком.

Такмичари у "Лабораторији славних" треба да имају више од 18 година (и пожељно мање од 35) и треба да студирају, раде или се баве природним наукама, што подразумева приватни и друштвени сектор, студенте, особе које раде у примењеној науци, технологији или математици.

Ово такмичење отвара могућности младим научницима који желе да развију своје комуникацијске вештине.

Победник националног финала такмичења у Србији, добиће прилику да се у јуну 2010. године такмичи на међународном финалу у Великој Британији, где је прошле године Мирко Ђорђевић, студент молекуларне биологије из Пожаревца, освијио титулу најбољег.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи