Читај ми!

Уручене прве ИД картице агентима некретнина

Посредницима у промету и закупу непокретности уручено је првих 150 идентификационих картица које издаје Привредна комора Србије ради веће заштите права и сигурности свих учесника на тржишту.

Картице су додатни гарант потрошачима и корисницима услуга посредника у промету непокретности да је њихов квалитет на највишем нивоу, истакао је Жарко Малиновић, секретар Удружења за трговину ПКС.

"Свакодневно стижу додатни захтеви за ИД картицу и очекујемо да ћемо врло брзо имати и првих хиљаду картица на тржишту. Србија је прва земља у региону која је на овај начин подигла ниво услуга на тржишту промета и закупа непокретности", рекао је Малиновић, саопштила је ПКС.

Да би се картица добила, објашњава Малиновић, посредник је дужан да прихвати и поштује Етички кодекс који је донела Групацијa посредника у промету непокретности, а Скупштина Привредне коморе Србије усвојила.

Агент који има картицу послује у складу са регулативом, регистрован је у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, положио је стручни испит и добровољно је прихватио Кодекс пословне етике Привредне коморе Србије, што значи да поступа у складу са добрим пословним обичајима.

"Идентификационе картице допринеће побољшању заштите, првенствено налогодаваца и трећих лица, као и осталих учесника на тржишту непокретности, промовисању добре пословне праксе и сузбијању нелегалне конкуренције", указао је Дамир Борић, председник Групације посредника у промету непокретности, која је 2011. године основана у оквиру ПКС.

Ненад Ђорђевић, заменик председника Групације посредника у промету непокретности Привредне коморе, објашњава да ИД картица посредника поред основних података о агенту има и QR помоћу којег ће купац или закупац некретнина у сваком тренутку моћи да приступи бази података у којој се налазе све информације о фирми и агенту.

"ИД картице треба да повећају препознатљивост предузећа, предузетника, њихових запослених на тржишту и поправе имиџ који ова професија има у Србији", каже Ђорђевић.

Издавање ИД картица је нова услуга ПКС установљена у мају ове године, а посредници у промету и закупу непокретности, који су чланови Групације, захтеве подносе електронски на порталу еПКС. Групација данас броји 196 чланова који запошљавају више од 1.000 агената, односно око 50 одсто свих агената који су уписани у Регистар посредника.

недеља, 07. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару