Животни тренер

Животни тренери су одраз овог времена, кажу стручњаци, јер се људи све више отуђују и не умеју сами да решавају проблеме. А колико су потребни и да ли заиста могу да помогну, мишљења су подељена.

На западу, многи имају финансијског саветника и животног тренера. У Србији, саветник и нема неког посла, али зато за животне тренере расте интересовање.

Интересовање је толико, да су чак ушли и у телевизијске серије. Један од главних ликова серије Оно као љубав, која се приказује на РТС-у, бави се управо тим позивом.

Животни тренри су одраз овог времена, кажу стручњаци, јер се људи све више отуђују и не умеју сами да решавају своје проблеме. А колико су они потребни и да ли заиста својим методама могу да помогну, мишљења су подељена.

Да ли је то реченица која заиста може да вам помогне и да ваш живот учини бољим и срећнијим. Животни тренери одговарају потврдно, док поједини сматрају да је за успешан живот потребно много више од самог разговора.

Животни тренери кажу да могу да вам помогну да остварите све што желите. То су особе које вас уче да је позитиван став кључ успеха. Њихов посао није ни психоанализа ни психотерапија, а за клијенте имају само здраве људе који траже савет.

Најважнији позитиван став

Драгана Бачанек, животни тренер каже да, када је успех у питању, најважнији позитиван став, пре свега према себи, према животу уопште и према свету.

"Ако ви верујете да можете да добијете грип ви ћете га добити, уколико је ваш став да вама грип не може ништа, онда заиста тај грип вама не може ништа", рекла је Бачанек.

Епидемиолози се не слажу са том тезом, док психијатри кажу да будете опрезни, јер исти рецепт не важи за све.

Професор Жарко Требјешанин ипак процењује да ће животних тренера бити све више, јер су предрасуде средине и даље изражене.

Требјешанин сматра да ће животних тренера бити све више, због тога што људи "не воле да иду код психолога и психијатра јер околина одмах помисли да су луди".

"То је тако још увек, а ово некако много лепше звучи када кажете имам свог животног тренера који је као нека врста гуруа који вам помаже у животу", рекао је Требјешанин.

Животни тренери уче вас како да привучете праву особу, брзо и лако дођете до среће, да постанете оно што желите, тако бар кажу.

Ако тиме могу и да вам помогну, то је добро дошло, наглашавају социолози, али напомињу да треба имати на уму да се у тим областима често крију и нестручни појединци који желе само на туђој муци да зараде.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи