Партнерство на делу

Пројекат Европског покрета у Србији омогући ће ученицима економских школа из Србије да путују у Европу. Програм је покренут у сарадњи са Немачком агенцијом за међународну техничку помоћ, рекао гост Јутарњег дневника Војислав Милошевић.

До 2. фебруара економске школе у Србији могу се пријавити на конкурс "Партнерство на делу", уколико су заинтересоване за размену искустава и метода рада са сродњим школама у Европи. Пројекат Европског покрета у Србији омогући ће ученицима и наставницима из Србије да путују у Европу, упознају се са колегама и остваре трајнију сарадњу.

Гостујући у Јутарњем дневнику Војислав Милошевић из Европског покрета у Србији је рекао да на конкурс могу да се пријаве све средње школе у Србији које имају економске профиле и административно-биротехничке профиле.

Милошевић је нагласи да је програм покренут у сарадњи са Немачком агенцијом за међународну техничку помоћ уз подршку влада Немачке и САД.

"Ово је наставак успешне сарадње, коју Немачка ради на реформи средњег стручног економског образовања у Србији", истакао је Милошевић и додао је да је идеја да 30 школа у Србији нађу трајне партнере у Немачкој и да се током ове године изврши размена ученика.

Како је рекао, у плану је да током 2010. године 700 ученика из Србије отпутује у Немачку.

Реформа средњег стручног образовања 

Милошевић је рекао да Европски покрет у Србији жели да да прилику деци да отпутују и да помогне реформу средњег стручног образовања у Србији.

Према његовим речима, школе су заинтересоване да уведу нове профиле и да ускладе свој рад са стандардима земаља Европске уније.

Милошевић је објаснио да ће пројекат много значити ученицима, који ће упознати своје вршњаке, упознаће како они живе, који су њихови планови, како раде, дружиће се са њима и бити њихови домаћини у Србији.

"Како су неке школе рекле ученици би волели да таква путовања замене екскурзије", нагласио је Милошевић и додао да кад ученици отпутују треба да представе Србију, градове одакле долазе и своје школе.

Организатори покривају трошкове пута до Немачке, а за ученике који су нижег социјалног статуса предвићен је фонд, који ће обезбедити додатна средства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи