Ускоро образложење неизабраним судијама

Високи савет судства ће ускоро доставити образложења судијама који нису изабрани, изјавила министарка правде Снежана Маловић. Министарка је отворила реконструисани шалтер сале у згради бившег Четвртог општинског суда у Београду.

Министарка правде Србије Снежана Маловић изјавила је да очекује да наредних дана Високи савет судства достави образложења судијама који нису изабрани.

Маловићева је отворила реконструисани шалтер сале у згради бившег Четвртог општинског суда у Београду, који је сада део Првог основног суда.

Министарка правде је истакла да је свака реформа сложена, нарочито она у правосудном систему, која има више сегмената, јер се не ради само о промени кадровске структуре, већ и измени процеса и организације рада.

"Ми не желимо да градимо Потемкинова села, него да допринесемо конкретним резултатима, да наше правосуђе постане независно, транспарентно, објективно, на услузи грађанима, и самим тим ћемо успети да вратимо поверење грађана", указала је Маловићева.

Поводом отварања нове шалтер сале министарка је појаснила да ће грађани захваљујући новом систему и томе што ће служба овере радити двократно своја документа моћи да овере и до осам увече.

Маловићева се извинила грађанима који су имали евентуалне проблеме са судовима последњих дана и замолила за стрпљење јер је реформа правосуђа једна од најважнијих у Србији.

Министарка правде очекује да ће судови почети нормално да раде до краја јануара, како је раније било најављено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи