Настављена блокада пута Ниш-Приштина

Радници куршумлијских предузећа и даље држе у блокади магистрални пут Ниш-Приштина. Формирана дуга колона камиона и шлепера.

Радници приватизованих куршумлијских предузећа "Копаоник", "Седми јули" и осталих фирми наставили су блокаду магистралног пута Ниш-Приштина. Штрајкачи су и другу ноћ провели у шаторима на коловозу.

Они траже повезивање радног стажа, исплату заосталих плата и покретање производње у појединим погонима фабрике "Копаоник".

На путу су у оба правца формиране дугачке колоне, углавном шлепера и камиона.

Радницима, који од понедељка блокирају магистрални пут Ниш-Приштина, јуче су се у знак подршке придружили запослени у куршумлијском Дому здравља, предузећу "Планинка", Црвеном крсту, дечијем вртићу, "Србијашуме".

Придружили су им се и запослени у локалној самоуправи, таксисти и запослени у скоро свим приватним предузећима у тој општини.

Представник радника "Копаоника" Страимир Ђокић изјавио је у уторак да су приватне пекаре и предузећа допремиле храну, предузеће "Србијашуме" дрва за огрев а Црвени крст шаторе и зимску гардеробу.

Ђокић је истакао да ће радници блокирати пут све до испуњавања њихових захтева.

Председник Управног одбора "Копаоника" Боривоје Урошевић је рекао да су радници веома разочарани саопштењем Министарства економије у којем се наводи да им никада нису давали било каква обећања и да улажу напор за превазилажење ситуације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи