Прва начелница полиције у Србији

Специјалиста криминалистике Драгица Јевтовић, после две и по деценије успешног рада у ужичкој полицији, постављена је за начелницу полицијске управе у том граду.

Српска полиција, у којој је и до сад било жена на високим положајима, први пут у својој историји за начелника полицијске управе има жену.

Специјалиста криминалистике, Драгица Јевтовић, је после две и по деценије успешног рада у ужичкој полицији, постављена за начелницу полицијске управе у том граду.

Тек навиклу на жене у полицијским униформама, Србију је именовање жене на место начелнице полицијске управе сврстало у ретке земље у Европи, ако не и једину која на тако одговорном и сложеном радном месту има жену.

Драгица Јевтовић је тринаест година била руководилац различитих сектора у ужичкој полицији. Именовање на чело управе види као наставак реформе МУП-а, али и прекид традиције у којима на оваквим местима доминирају мушкарци.

Прву полицајку управе, која покрива шест општина чекају озбиљни изазови у сузбијању свих облика криминала, али не сумња да ће имати подршку око 600 запослених у управи, међу којима је 160 жена.

"Имајући у виду да ћу бити под много већом лупом јавности, него да је на том месту мушкарац, мораћу на други начин да покажем да ја то стварно урадила и реализовала једна жена", каже начелница Јевтовић.  

Четвртину руководећих радних места у ужичкој полицији заузимају припаднице такозваног нежнијег пола, али то не значи да своје секторе не воде мушком руком.

Управо досадашњи рад, енергичност и одговорност су основна препорука за именовање Јевтовићеве, која као приоритет у свом  раду види очување јавног реда и мира, имовине и безбедности грађана.

"Један од мојих задатака је транспарентност у раду полиције,  јер ми смо сервис грађана и у служби грађана", сматра Драгица Јевтовић.

С друге стране, Ужичани не само да немају ништа против што је на челу њихове полиције жена него су и презадовољни.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи