Протест радника из Куршумлије

Радници дрвног комбината "Копаоник" и модне конфекције "7.јули" из Куршумлије блокирали магистрални пут Ниш-Приштина. Они траже покретање производње, повезивање радног стажа и исплату заосталих плата.

Око хиљаду радника куршумлијских предузећа "Копаоник", 7. јули", Рехабилитационог центра "Жубор" и осталих фирми, од 10 сати држе у блокади магистрални пут Ниш-Приштина јер, како кажу, Влада Србије није испунила њихове захтеве.

Радници траже покретање производње, повезивање радног стажа, исплату заосталих плата и уплату социјалног осигурања.

Неуспела приватизација довела је до тога да више од 2.500 радника "Копаоника" и "7. јула"  остане без посла.

Њима су се данас придружили представници локалне самоуправе и таксисти из Куршумлије, а Црвени крст им је дао шаторе, јер ће остати на путу и наредних дана.

Радници су се најпре окупили у кругу предузећа "Копаоник", а затим су их кроз центар града до магистралног пута отпратили припадници полиције.

Председник синдиката "Копаоника" Славољуб Васић каже да су се на овакав вид протеста одлучили пошто Влада Србије није испунила њихове захтеве.

"Захтевамо да дође председник Владе Мирко Цветковић или његов заменик и да са њим преговарамо. Не прихватамо да идемо у Београд на преговоре нити да са било ким другим преговарамо", казао је Васић.

Модна конфекција "7. јули" и дрвни комбинат "Копаоник" приватизоване су пре шест година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи