Више новца свратиштима за децу са улице

Министар рада и социјалне политике Расим Љајић најавио је да ће идуће године бити прикупљено око 7,5 милиона динара за рад свратишта за децу са улице.

Следеће године биће прикупљено око 7,5 милиона динара за рад свратишта за децу са улице у Београду, Новом Саду и Нишу, изјавио је министар рада и социјалне политике Расим Љајић.

"На захтев и предлог омбудсмана, Влада Србије донела је одлуку о штампању доплатне поштанске маркице од чије ће се продаје обезбедити средства за рад Свратишта у Београду и развијању те услуге у Новом Саду и Нишу", рекао је министар Љајић.

Нови Закон о социјалној заштити први пут предвиђа да се рад свратишта финансира средствима локалних самоуправа, рекао је Љајић новинарима приликом обиласка Свратишта у Крфској улици, где је уручио 80 пакета зимске обуће и одеће.

Љајић је истакао да је свратиште често први контакт деце са улице са системом, после чега се укључују у систем социјалне и здравствене заштите и процес образовања.

Министар рада и социјалне политике је навео да је готово 40 одсто деце, која посећују Свратиште у Крфској, укључено у систем образовања тшто је, како је оценио, велики напредак.

Љајић је рекао да је због светске економске кризе повећан број корисника услуга Свратишта.

Координаторка Свратишта Милица Ђорђевић истакла је да је осим хране, одеће и обуће потребно обезбедити и средства за финансирање особља које ради са децом.

"Има волонтера који желе да раде са децом и помажу им али треба системски уредити стручни рад са корисницима Свратишта и безбедити средства за то", рекла је Ђорђевићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи