Пресуда има - пара нема

Сточари из Браничевског округа протестовали испред Владе Србије, тражећи од надлежних министарстава помоћ у наплати потраживања од кланице "Стојадиновић" код Кучева.

Око 50 сточара из Браничевског округа протестовало је испред Владе Србије. Они од надлежних министарстава траже да им помогну да наплате своја потраживања од кланице "Стојадиновић" у Раброву код Кучева.

Своју муку изнели су генералном секретару Владе Србије Тамари Стојчевић и представници Министарства правде Гордани Паулић. Иако имају судске пресуде у своју корист, већ годинама не могу да наплате дуг за испоручену стоку који, како кажу, премашује пола милиона евра.

Сточари траже од Министарства правде да примора суд у Кучеву да спроведе своје пресуде.

"Штале су нам празне, а суд у Кучеву већ годинама не извршава своје пресуде. Зато правду морамо да потражимо у надлежним министарствима", кажу сточари из Браничевског округа, којима кланица "Стојадиновић" из Раброва код Кучева дугује укупно више од пола милиона евра за преузету стоку.

Топлици Степановићу из Маљуревца код Пожаревца кланица "Стојадиновић" дугује више од педесет хиљада евра за испоручену јунад. Степановић већ више од годину дана има у рукама судску пресуду у своју корист, али - пара нема.

"Не можемо више да издржимо. Ово траје више од три године. Немамо обртна средства, а због неплаћања Стојадиновића ушли смо у дугове" каже Топлица Степановић.

Драшко Стојадиновић, син власника кланице "Стојадиновић", Радомира Стојадиновића, не пориче дугове. Због блокаде рачуна очеве фирме отворио је своју, "МИТ продукт".

Тврди да га сточари својим тужбама и протестима ометају у раду и нуди им договор "да га оставе на миру, не врше на њега медијске притиске, а он ће им, када кланица проради пуним капацитетом, исплатити потраживања".

Сточари, међутим, више не верују обећањима. Они траже да држава натера Стојадиновића да им исплати њихов новац, а уколико не може, да обавезу према њима преузме држава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи