Мали багериста

Немања Мариновић има 13 година, а од вршњака разликује се по томе што је већ са 11 година почео да вози багер. Да овај тежак и опасан посао ради добро као његове старије колеге, говори и податак да је прошле године из каменолома извукао 13.000 кубика камена.

Тринаестогодишњак Немања Мариновић са једанаест година почео је да вози багер. Уз помоћ свог деде Војка Пурића, потпуно је савладао технике управљања и сада самостално обавља све послове на обали Увачког језера у каменолому под Златаром.

"Дружим се са децом, али време проводим у багеру. Играчке ме не занимају, већ праве машине", рекао је Немања и додао да је у почетку, док је са дедом учио, било тешко, али сада није тешко, нити има страха.

Породица вољу за радом овог дечака не спутава све док је добар ђак.

"Ја сам најсрећнији човек јер имам шест унучади, али унука имам што га нема регион", рекао је Војко Пурић, Немањин деда.

"У каменолому радити, у оваквим условима, доста је опасно и тешко, али сам ја првих дана уз Немању био сваки дан, или је син био ту. Немања је доста брзо то савладао и сад проблема нема", рекао је Немањин деда.

Немања каже да се вршњаци чуде, али не кажу ништа на то што он ради, већ им је криво што и они то не знају.

Тринаестогодишњи багериста планира да када порасте буде грађевински инжењер.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи