Дани сећања на ромске жртве

У организацији Музеја ромске културе у Београду, почиње манифестација "Дани сећања на ромске жртве". Низом изложби, предавања и промоција књига, биће обележено страдање Рома током Другог светског рата.

Почиње манифестација "Дани сећања на ромске жртве" у организацији Музеја ромске културе у Београду.

Низом изложби, предавања и промоција књига биће обележено страдање Рома током Другог светског рата, најављено је из Информативне службе музеја.

У оквиру манифестације, која ће трајати до 27. јануара следеће године, посетиоци ће моћи да посете изложбу под називом "Холокауст који се не сме заборавити", у оквиру које ће бити представљени орИгинални документи, књиге и текстови у новинама и часописима који говоре о страдању Рома на простору бивше Југославије, посебно Србије и Београда.

У том периоду биће одржано такође низ предавања на тему страдања Рома, промоције књига, а предвиђено је и вече документарног филма о страдању Рома током Другог светског рата (1939-1945).

Како је наведено у саопштењу, тај период одржавања менифестације одређен је због тога што су Уједињене нације прогласиле 16. децембар за Светски дан холокауста над Ромима, а 27. јануар је Међународни дан сећања на жртве холокауста међу којима су и припадници тог народа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи