Загарантована права националних мањина

Србија је посвећена заштити права националних мањина, о чему сведочи и доношење Закона о саветима националних мањина, рекао председник Србије Борис Тадић.

Председник Републике Србије Борис Тадић разговарао је са председницима националних савета националних мањина у Србији.

Тадић је истакао да је Србија посвећена заштити права националних мањина, о чему сведочи и доношење Закона о саветима националних мањина.

Председник Србије је позвао припаднике националних мањина да се упишу у посебан бирачки списак, како би се испунио основни предуслов за одржавање избора националних савета.

"Србија ће за све националне мањине стварати најбоље могуће услове за просперитет и очување идентитета", рекао је Тадић.

Председници националних савета су се сложили са председником Тадићем и похвалили доношење Закона о националним саветима националних мањина.

Поред министра за људска и мањинска права Светозара Чиплића, састанку су присуствовали председници националних савета бугарске, русинске, словачке, румунске, мађарске, буњевачке, украјинске, ромске, грчке, македонске, влашке, египатске као и немачке националне мањине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи