Штрајк глађу текстилаца из Новог Пазара

Неколико радника текстилног комбината "Рашка" из Новог Пазара штрајкује глађу. Радници захтевају исплату социјалног програма, повезивање радног стажа и уплату пензијског и инвалидског осигурања.

Десетак радника Фабрике трикотаже "Рашка" у Новом Пазару ступило је у штрајк глађу захтевајући да им се исплати новац који им следује на основу социјалног програма који је одобрен пре приватизације тог предузећа.

Председница штрајкачког одбора Јасминка Милутиновић рекла је за да се нико од локалних власти до сада није заинтересовао за њихове проблеме, након чега су радници предузели радикалне мере.

"Немамо другог решења осим да таквим видом штрајка заинтересујемо неког за наше проблеме. Нас десетак смо једини радници поменуте фабрике којима није исплаћен новац по основу социјалног програма", рекла је Милутиновићева.

Она је рекла да ће радници истрајати у својој намери и да неће посустати док им се неко од локалних власти не обрати и не понуди помоћ.

Радници трикотаже "Рашка" који штрајкују од четвртка чланови су Удружења текстилних радника и тренутно се налазе у просторијама тог удружења.

Поред исплате новца по основу социјалног програма они захтевају и повезивање радног стажа и уплату пензијског и инвалидског осигурања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи