"Мигови 29" спремни за примопредају између Белорусије и Србије

Министар одбране Србије Александар Вулин борави у званичној посети Белорусији где ће присуствовати примопредаји четири авиона "миг-29" између Министарства одбране Белорусије и Министарства одбране Србије

Вулина су синоћ на аеродрому, уз војне почасти, дочекали генерал-мајор Олег Леонидович Воинов, начелник Управе за међународну војну сарадњу и генерал-мајор Игор Михајлович Демиденко, први заменик председника Државног војно-индустријског комитета.

Српски министар одбране је прошле године изјавио да је Белорусија поклонила Србији четири "мига 29" који ће бити ремонтовани и модернизовани по истом моделу, као и шест авиона добијених од Руске Федерације.

Претходно је Србија добила шест "мигова 29" у оквиру војнотехничке сарадње са Руском Федерацијом.

Уз четири "мига 29" које је Србија већ имала, шест летелица које су стигле из Русије, и са четири авиона из Белорусије, Војска Србије би, након што сви авиони буду ремонтовани требало да заокружи ескадрилу са укупно 14 "мигова 29". 

Реч је о авиону који је намењен за ловачка и ватрена дејства у секундарној намени, дању и ноћу, у повољним и сложеним метеоролошким условима. 

Јавност је имала прилику да на небу види авионе који су стигли из Русије у новембру прошле године, када су "мигови 29" учествовали на великој војној вежби "Век победника".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи