Ђорђевић: Војска способна да у сваком тренутку одбрани државу и народ

Србија данас има оружану силу способну да у сваком тренутку одбрани своју државу и народ, оценио је министар одбране Зоран Ђорђевић у ауторском тексту за празнично издање листа "Одбрана".

Представљајући резултате система одбране у 2016. години, министар је рекао да "има разумевање" за незадовољне припаднике ВС који синдикалним деловањем траже побољшање економског положаја, али је и додао да не може бити сагласан са "начином на који се то незадовољство изражава".

"Створили смо услове за повећање зарада у систему одбране од пет одсто и држава у овом тренутку нема могућности да издвоји више. За сада није могућа ни било каква прерасподела у оквиру војног буџета, како неки спекулишу, јер би се тиме угрозило функционисање система и одбрана земље", навео је Ђорђевић.

Према његовим речима, у 2017. години у систему одбране радиће се на повећању бројног стања, посебно оних кадрова који су у претходном периоду бележили значајан одлив.

Подсећајући да припадници ВС тренутно учествују у 11 мултинационалних операција, министар је казао да се по том критеријуму, Србија сврстава у ред "најзначајнијих европских доприносиоца светском миру".

Ђорђевић је оценио да припадници ВС и Министарства одбране "изузетно успешно" контролишу и чувају државну границу, наводећи да је више од 18.000 илегалних миграната спречено у покушају уласка на територију Србије.

Ђорђевић је додао да је Војска Србије "и даље" институција која ужива највеће поверење грађана Србије као и да је "била и остала највећа узданица грађана Србије".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи