Весић: Богатији културни садржај приоритет градске власти

Градски менаџер Горан Весић позвао је Београђане и госте српске престонице да вечерас дочекају Нову годину уз "Плави оркестар" и Бајагу и инструкторе испред Дома Народне скупштине.

Горан Весић је подсетио да је Град Београд, 29. децембра организовао концерте на Сава - променади Кикија Лесандрића и Тропико бенда, док је синоћ наступило "Бијело дугме" и Аца Лукас.

"Ми смо град који живи од туризма. Београд је 2015. године имао близу 800.000 туриста и преко милион ноћења, док је у септембру ове године забалежено 12 одсто више ноћења, као и 11 одсто већа посета страних туриста. Највећи број ноћења су остварили туристи из Турске, па Грчке, Хрватске, Немачке и Русије", прецизирао је Весић.

Весић је подсетио да су се пре две године туристи у Београду задржавали 1.9 дана, док је данас тај просек 2.9 , а коначни циљ је да он буде четири дана, што је оптималан број дана за Београд, саопштио је Беоинфо.

Према његовим речима, Београд јесте град забаве, али и са богатим другим садржајем који се нуди - од Калемегдана, Скадарлије, па до ушћа две велике реке.

"По структури туриста који у последње време све више посећују српску престоницу видимо да ти туристи не долазе само због забаве, а да би се туризам развио у том правцу потребно је имати добар авио превоз, а "Ер Србија" има директне летове са свим земљама одакле имамо повећање страних туриста", указао је градски менаџер.

Он је истакао да ће један од приоритета ове градске власти у привлачењу туриста бити и повећање културног садржаја.

"Поред започете реконструкције музеја, наредне године планирамо изградњу Градске галерије. Гостима ће бити на располагању археолошко налазиште у Винчи - навео је Весић и додао да је за привлачење туриста потребно имати и велика спортска дешавања, концерте и конгресне манифестације", рекао је Весић.

Такође је истакао да се у привлачењу туриста и бољег квалитета живота грађана, центар града полако претвара у пешачку зону, а саобраћај измешта јер му ту није место.

Најавио је и велике инфраструктурне пројекте, попут изградње тунела који треба да повеже савску и дунавску обалу, а који ће ићи трасом испод Булевара деспота Стефана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи