Читај ми!

Блокиран рачун Вишег суда у Београду

Запосленима у Вишем суду у Београду не могу да буду исплаћене плате јер је рачун тог суда у блокади због тога што је у јулу ослобођенима из предмета "стечајна мафија" исплаћено 10 милиона динара, саопштио је Виши суд.

У саопштењу се наводи да је пресудом посебног одељења Вишег суда у предмету "стечајна мафија" од 15. маја 2013. године, која је у једном делу постала правноснажна 13. новембра 2014. године, правноснажно ослобођено или је оптужба одбијена за укупно 22 особе, преноси Бета.

Како се наводи, у том предмету је након правноснажности дела пресуде донето укупно девет решења о трошковима кривичног поступка у износу од 135.176.500 динара, а од тог броја седам решења је правноснажно са укупним износом од 117.086.750, која су достављена рачуноводству суда на исплату.

"Међутим, одређени број ослобођених лица је на основу правноснажних решења о трошковима кривичног поступка поднео предлог за извршење, те је на основу решења о извршењу са рачуна овог суда у јулу месецу за сада скинуто 10.000.000 динара", наводи се у саопштењу.

Из тих разлога, како се додаје, "рачун суда је у блокади, па се са истог не могу вршити исплате запосленима, нити намирити обавезе које суд има на име стручних услуга (адвокати, судски вештаци, преводиоци)".

"Не могу се исплатити ни накнаде судијама поротницима, а исто тако суд не може да измири ни друге обавезе, односно дуговања", пише саопштењу.

Суд је навео да је хитно затражио од Високог савета судства да одобри трансфер новчаних средстава ради измирења обавеза насталих по решењима суда из предмета "стечајна мафија", имајући у виду висину до сада досуђених трошкова и чињеницу да није одлучено о свим захтевима за накнаду трошкова кривичног поступка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару