Читај ми!

Планине све популарније и лети

Копаоник овог лета има 80 одсто гостију више него прошлог. Упоредо са туристичком, на планини тече и грађевинска сезона. Зидају се хотели, проширују постојећи, а све би требало да буде завршено до краја децембра и почетка скијашке сезоне.

Планине у Србији још нису подједнако популарне лети као зими, али су на добром путу да то постану.

На копаоничким падинама овог лета крстаре најразличитија превозна средства: бицикли, трицикли, квадови. Ту је четвороседна жичара за панорамску вожњу до Панчићевог врха и адреналински садржаји у центру комплекса: боб на шинама, зип-лајн, тјубинг.

Један момак је најоригиналнији, осваја планину на свом дрвеном бициклу и – ужива.

"Све већи број људи препознаје лепоту летњег одмора у планинском амбијенту. То показује податак да ове године имамо двоструко већи број гостију који користе наше садржаје него претходних година. И 'Скијалишта Србије' су се прикључила акцији 'Моја Србија' и сви они који донесу ваучере могу да користе попуст од 20 одсто на све наше садржаје", каже Ненад Савић из ЈП "Скијалишта Србије".

Због све већег броја гостију, хотел "Гранд" се проширује, па ће зиму дочекати са 74 собе више.

"Гради се и конгресна сала са 400 седећих места, изложбеним просторима и прилазима за возила и сви ти делови ће бити повезани са постојећим хотелским делом топлом везом, тако да гости неће имати потребе да излазе ван хотела", истиче Горан Стефановић из МК "Маунтин ризорт".

Летњи гости Копаоника су они који воле природу, уживају у шетњи и откривању лепота планине. Водопад Јеловарник, скривен у густој шуми, висок је 71 метар. Има три каскаде, а чине га воде из седам извора па га зову Слап са седам суза.

У овом крају постоји веровање да ће се девојка која свог момка доведе до водопада, за њега и удати. Према томе, девојке, памет у главу. Добро размислите кога ћете овамо довести.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи