Пљускови и град широм Србије, поплављене улице у Голупцу

Јака киша, у појединим местима праћена градом, захватила је више округа у земљи. Најтеже је на подручју Голупца и Великог Градишта. Пљускова је било и у Расинском и Пиротском округу, као и Новом Саду и Београду. РХМЗ најавио током вечери и ноћи обилније падавине - од 20 до 30 литара за 12 сати. На подручју Западне Србије и Срема очекује се и до 40 литара.

На подручју Голупца нешто пре 17 сати је пала велика количина града који је разбијао прозоре на кућама и излоге.  

Како јавља репортер РТС-а, улице у центру града су поплављене као и возила, али вода се полако повлачи. Локалне власти у Голупцу прогласиле су ванредну ситуацију.

Центар града још увек нема струје.

Јако невреме са градом захватило је раније параћинску општину и направило велику материјалну штету на пољопривредним културама.

Град је падао у селима Бошњане, Поповац и Забрега. У атарима ових села највише су страдале баште и кукурузи, јавља дописник РТС-а.

"Процену штете од града, који је био величине лешника, за сада немамо. Сутра ћемо видети колика је површина захваћена и које пољопривредне културе су погођене", рекао је председник општине Параћин Саша Пауновић.

Невреме са градом је трајало око петнаест минута, а јака киша падала је и у Ћуприји, Јагодини и Рековцу. 

У невремену које је након само десет дана, поново захватило општину Ћићевац, према информацијама из Штаба за ванредне ситуације у овој општини, највеће штете претрпело је пољопривредно земљиште у насељеним местима Лучина, Ћићевац и Појате.

Киша и град величине трешње, који су падали десетак минута, према првим проценама највећу штету причинили су виноградима и стрним житима, јечму и пшеници.

Како РТС незванично сазнаје из Радарског центра Крушевац испаљено је 48 ракета.

И у Новом Саду је невреме праћено јаком кишом изазвало велико проблеме у саобраћају.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић je заједно са члановима штаба за ванредне ситуације обишао поплављене локације на територији града.

"Сво расположиво људство и механизација свих јавних градских предузећа је на терену. Екипе улажу максималне напоре на отклањању проблема изазваних уличним бујицама и град ће до јутарњих сати бити у редовном стању", рекао је Вучевић.

У Србији ће у понедељак бити претежно облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а интензивније падавине очекују се у јутарњим сатима, преноси Танјуг.

Републички хидрометеоролошки завод најавио је веће падавине од данас после поднева.

Ветар ће бити слаб и умерен, јужни и југозападни, јутарња температура биће од 10 до 14 степени, док ће највиша дневна бити од 18 до 23 степена, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У саопштењу се наводи и да ће у Београду у понедељак бити претежно облачно, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а да се интензивније падавине очекују у јутарњим сатима.

Ветар ће бити слаб и умерен, јужни и југозападни, најнижа температура 14, а највиша дневна 20 степени.

Када је реч о времену за наредних седам дана, из РХМЗ-а наводе да се у уторак и среду очекује променљиво облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

У среду ће бити и ветровито, а у четвртак суво са дужим сунчаним периодима. Температура ће бити испод просечних вредности.

Од петка ће бити претежно сунчано са ређом појавом пљускова са грмљавином у планинским пределима, а температура у постепеном порасту.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи