Мали: Ускоро неколико тргова у Београду

У наредним месецима престоница ће добити нове тргове на неколико локација, рекао градоначелник Београда Синиша Мали који је обишао реконструисани плато Ђоке Вјештице код Београђанке.

Мали је новинарима рекао да ће у наредних десетак дана бити реконструисан трг у Масариковој улици, поред "Електродистрибуције Београд", а да ће нови изглед ускоро добити и Цветни трг, преноси Танјуг.

"Цветни трг ће у потпуности бити преуређен, а средићемо још један трг на Врачару, као и парк фудбала на Ауто-команди", навео је Мали.

Према његовим речима, жеља града је да се, уз минималне инвестиције које се добијају из донација, улепшају мали градски тргови.

"Те инвестиције грађане не коштају ништа, а њима покушавамо да дођемо до неких кутака града који могу да буду лепши и атрактивнији", истакао је градоначелник Београда.

Он је подсетио да је само пре две недеље, када је почела реконструкција платоа код Београђанке, он изгледао другачије и да је било неопходно његово преуређивање, поготово што носи име Ђоке Вјештице, који је, како је подсетио, много учинио за град.

"Ђоко Вјештица један је од оснивача 'Студија Б и наша је жеља била да овај мали трг уредимо да изгледа као трг у неким другим европским градовима", рекао је Мали и додао да је на реконструкцији платоа радило "Градско зеленило".

"Зеленило" је на платоу код Београђанке поставило зид висине око два метра, који је прекривен биљкама.

Тај зид, како је рекао Мали, производ је "Зеленила Београд", а осим њега постављене су и нове жардињере, и мало зеленила око фонтане.

Мали је истакао и да градска власт жели да у наредном периоду направи што већи број сличних малих тргова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи