Читај ми!

УНС и НУНС протестују због привођења новинара

Удружење новинара Србије и Независно удружење новинара Србије изразили забринутост због тога што је новинар РТВ "Младеновац" Драган Николић приведен на информативни разговор у полицију због критичких садржаја о појединим функционерима на свом Фејсбук профилу.

Пријаву полицији против новинара поднео је посланик СНС-а из Младеновца Милорад Цветановић, због, како је навео, наношења штете и кварења угледа високих функционера те партије, преноси Фонет.

Разлог је што је Николић на свом Фејсбук профилу пренео пасус из колумне новинара Александра Бећића под насловом "Весић. Горан Весић" са портала Колумниста.

У тој колумни Бећић је критиковао градског менаџера Београда Весића због изјаве да су грађани који су евакуисани из Обреновца начинили штету у београдским хотелима од око 100.000 евра.

У саопштењу НУНС-а указује се да је једна од темељних медијских слобода у демократском друштву неометано извештавање о свакој теми од јавног интереса, што подразумева да је јавној критици подложан свако, а посебно носиоци јавних функција.

Партијски и државни функционери су управо због свог положаја и јавног ангажмана оправдано изложени повећаном интересовању јавности а тиме и новинара, истиче НУНС.

Изражавајући забринутост што неки на државним положајима олако оптужују медије због критике и подносе пријаве против новинара, УНС упозорава да су јавној критици подложни сви, па и највиши функционери странака и да њихове функције не смеју бити препрека за право грађана да их критикују.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи