Читај ми!

САНУ за поплаве 500.000 динара

Српска академија наука и уметности уплатиће 500.000 динара за помоћ оштећенима у поплавама, а Влади Србије предложиће да тај новац буде намењен за санирање штете у области културе, науке и образовања, одлучено је на годишњој скупштини САНУ.

Председник САНУ Никола Хајдин рекао је да ће новац бити уплаћен на рачун владе за помоћ оштећенима у поплавама и да ће влади бити упућено писмо у којем ће бити затражено да чланови Академије буду консултовани у начину отклањања штете од поплава, преноси Танјуг.

"Преко ноћи велики део народа променио је своју материјалну цивилизацију, остао без игде ичега, уз то је и знатан број људи изгубио живот. На нама је да покажемо солидарност и одговорност да би последице ове несреће биле што мање", рекао је Хајдин.

Уз опаску да можда није време да говори о томе да ли су постојале могућности да се последице такве поплаве (ако се десе) и ублаже, он је додао да су за ублажавање и избегавање поплава потребни солидни и довољно велики насипи, прочишћене реке и канали.

"Треба можда предвидети и просторе за привремено одвођење воде. Остаје проблем и да се гради на сигурним теренима уз стандардне и неопходне мере заштите објеката почев од темеља, па до крова", рекао је Хајдин.

На годишњој Скупштини САНУ Хајдин је рекао да ће 2015. година бити обележена избором нових чланова и руководства Академије, а установљена је и нова награда, Златна медаља САНУ, која ће бити додељивана сваке треће године академицима за научно или уметничко достигнуће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи