Читај ми!

Николић: Нови приступ непогодама

Влада Србије мора убудуће да размишља на другачији начин о елементарним непогодама, поручио председник Србије Томислав Николић. На држави је да реши све проблеме како се ово не би поновило, истиче Николић.

Председник Србије Томислав Николић је заједно са супругом Драгицом Николић посетио Краљево, где је уручио 18 тона хуманитарне помоћи.

Николић је, приликом посете насеља Грдица које је претрпело највеће штете у овом крају, поручио да Влада Србије мора убудуће да размишља на другачији начин о елементарним непогодама.

Како је рекао, поред помоћи државе, Фондација Драгица Николић ће свим домаћинствима омогућити поправку подова, молерске радове, а набавиће и око 900 лежајева.

"Направиће се листа приоритета угрожених домаћинстава којима ће бити уручена помоћ вредности око 120.000 динара", навео је Николић и додао да ће само на подручју града Краљева, обнова након поплава трајати три до четири месеца.

Најавио је и одлазак у Бајну Башту и Коцељево, општине које су такође претрпеле штете од поплава и клизишта, рекавши да Србију није задесила једна поплава, већ катастрофа већих размера.

"Бројне општине су успеле да се организују, људи су били солидарни, извршена је дезинфекција терена, а сада остаје на држави да реши те проблеме да се ово више никада не деси", закључио је Николић.

Према речима председнице Фондације Драгице Николић, ова организација ће на предлог руководства града Краљева најугроуженијој породици донирати кућу.

"Већ смо наручили три куће за угрожене у Убу и Крупњу, међутим имамо проблема са локацијама", рекла је Драгица Николић, додајући да би у сарадњи са владом из Абу Дабија требало да стигне још 50 кућа.

Председник Србије је овом приликом обишао домаћинства Павловића и Дуканаца из насеља Грдица чије су куће биле потопљене.

Николић је житељима Краљева, чија су домаћинства страдала у поплавама, уручио 18 тона хумантарне помоћи. Помоћ се састоји од осам тона конзервиране хране и слаткиша и 10 тона средстава за личну хигијену.

Пакети помоћи су смештени у просторијама краљевачког "Аутотранспорта", а расподелу ће по приоритетима житељима угроженима у поплавама делити чланови градског Штаба за ванредне ситуације.

Председник Србије је након посете угроженима у Грдици, обишао радове на мосту преко Ибра.

Према речима руководиоца градилишта Жарка Јовановића, средства за изградњу моста обезбедили су град Краљево и Миломир Гравчић који живи и ради у Канади.

Гравчића је председник Србије одликовао Златном медаљом за заслуге.  Заменик градоначелника Краљева Милун Јовановић рекао је да вредност саобраћајнице износи 1,5 милиона евра, а да радове изводи предузеће "Николић" из Краљева.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи