Читај ми!

Опроштај од Мирослава Јовановића

Комеморација поводом смрти председника Управног одбора Архива Србије Мирослава Јовановића, одржана у тој установи културе у Београду.

У Архиву Србије одржана је комеморација поводом смрти Мирослава Јовановића, председника Управног одбора те установе културе.

Скупу су присуствовали чланови породице, министар културе Иван Тасовац, представници Републике Српске, бројни научни, културни и јавни радници, као и колеге и студенти.

На комеморацији су говорили др Мирослав Перишић у име Архива Србије, Милан Ристовић у име Катедре за Општу савремену историју Филозофског факултета у Београду, Петар Крестић у име Управног одбора Архива и државни секретар Дејан Ристић у име Министарства културе.

Јовановић је рођен 1. маја 1962. године у Београду, а изненада је преминуо 8. јануара.

Био је редовни професор Филозофског факултета у Београду и Филозофског факултета у Бањалуци и директор Одељења за историју Андрићевог института у Андрићграду.

Добитник је Награде града Београда за друштвене и хуманистичке науке за 2012. годину. Био је један од најистакнутијих савремених српских историчара и оставио је значајан и богат научни опус.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи