Наша срећа је у нашим рукама

Ако имамо самопоуздање и веру у себе, тврде психолози, остварење жеља је у нашим рукама. На прагу Нове године, саветују стручњаци, сетите се бар три лепе ствари које су вам се догодиле и будите захвални на томе.

Колико се заиста трудимо око личног просперитета? Када сат откуца поноћ, пожелећемо једни другима здравље, срећу, успех у послу и остварење свих жеља. Често је питање да ли њихово остварење зависи од нас самих? Психолози тврде да је све у нашим рукама, само ако имамо самопоуздање и веру у себе.

Успети у животу, у послу, зарадити пуно новца, пронаћи љубав свог живота, само су неке у мноштву жеља које имамо. На прагу Нове године, саветују стручњаци, сетите се бар три лепе ствари које су вам се догодиле и будите захвални на томе.

Под притиском обавеза које нам диктирају темпо живота, у савременом потрошачком друштву, човеку је све теже да пронађе инспирацију и вољу како би остварио своје циљеве. У време економске кризе, када смо преплављени негативним причама, искуствима, сумњама и страховима, тешко је истрајати.

Славица Сквер из НЛП Института истиче да је оптимизам једна од најважнијих ставки у успеху.

"Ми често не верујемо у себе, а вера је све. Вера одлучује да ли ћемо бити успешни или не", каже Славица Сквер.

Наука о успеху говори о томе да успех не генерише срећу, већ је управо обрнуто. Иако смо склони да новац поистовећујемо са успехом, он нас чини срећним само ако смо усредсређени на добро које нам доноси.

Славица Сквер истиче да је њена жеља да људи кад се пробуде ујутру нађу барем три ствари за које су захвални и, додаје Сквер, ако се фокусирају на позитивне ствари, њих ће само да буде "више и више и више, испробан рецепт."

На путу остварења циљева, никада не треба посустати, саветују стручњаци. Многе значајне и важне ствари постигли су људи који су покушали чак и када није било подршке ни наде да ће успети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи