Читај ми!

Николић почасни грађанин Чачка

На свечаној седници Скупштине Града, председнику Србије Томиславу Николићу уручено звање почасног грађанина Чачка. Николић је ово звање заслужио одрицањем од партијске припадности и приврженошћу интересима свих грађана Србије, наводи се у образложењу одлуке.

Председник Србије Томислав Николић је на свечаној седници Скупштине Града Чачка примио звање почасног грађанина, новоустановљено признање које је изгласано на седници 13. децембра.

Захваљујући на признању на свечаној седници у Дому културе, поводом Дана Града, Николић је поручио да је Чачак за њега велики град, "богат од људи и од Бога".

Говорећи о граду домаћину, Николић је истакао да би то што је урађено за Чачак требало да буде учињено за све градове у Србији, јер Чачак сада има шансу да се окружи ауто-путевима, да постане место кроз који би се прошло да би се завршио неки посао.

"Ако будемо успели да и у другим центрима решимо проблеме, биће то велики успех", рекао је Николић.

Као позитивну страну истакао је и чињеницу да у Чачку јавна предузећа послују позитивно, што није случај у другим градовима, где су, како је навео, погазили законе, задужили децу...

"Ми их не можемо премештати, а све то зависи од оних који воде градове и оних који су из њих отишли, а помажу их без обзира на то. Нека свако учини за своју средину колико Чачани који не живе у Чачку, и на тај начин ће се подићи Србија", поручио је председник Николић и додао да добар председник Републике треба да ради за све грађане.

Николић је за почасног грађанина Чачка изабран 13. децембра одлуком Скупштине Општине, а у образложењу се наводи да ће председник Србије први понети новоустановљено звање почасног грађанина зато што је одрицањем од партијске припадности доказао да је председник свих грађана.

У образложењу Скупштине је наведено да је први почасни грађанин Чачка ово звање заслужио одрицањем од партијске припадности и приврженошћу интересима свих грађана Србије.

Како се наводи, председник Николић је поспешио развој инфраструктуре, завршавање радова на Коридору 11, почетак радова на Моравском коридору, конверзију дела војног аеродрома у Лађевцима у цивилне сврхе.

Као заслуга наводи се и изградња карго центра од 60.000 квадратних метара на територији Чачка, као и развој свих осталих сегмената друштвеног живота, што је значајан допринос укупном развоју Србије, стоји у образложењу Скупштине.

Пре свечаности на градском тргу у Чачку, "Двери" су одржале протест због одлуке Скупштине Чачка, а на скупу је доминирао транспарент - "Издали су Косово, издаће и Чачак".

Бошко Обрадовић из покрета "Двери" рекао је да Николић "нема никакве заслуге за Чачак - ни пореклом, ни било каквим активностима" и да није требало да први добије титулу почасног грађанина.

За време протеста "Двери" и у сали Дома културе биле су присутне јаке снаге полиције.

На данашњој свечаној седници додељене су и децембарске награде Града Чачка специјалисти за инфективне болести професору Божидару Антонијевићу, привреднику, власнику предузећа "Унипромет" Милисаву Новичићу и командиру полицијског одељења у Слатини Зорану Штављанину.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи