Сарадња с Молдавијом у области одбране

Споразум о сарадњи Србије и Молдавије у области одбране потписали су ресорни министри Небојша Родић и Витали Маринуц. Истакнута је заинтересованост да се у наредном периоду предузму неопходне мере за развијање билатералне војне сарадње и јачање партнерских и пријатељских односа.

Министри одбране Србије и Молдавије Небојша Родић и Витали Маринуц потписали су  Споразум о сарадњи влада две земље у области одбране, чиме је створен правни оквир за будуће активности у областима од обостраног интереса.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, на састанку два министра истакнута је заинтересованост да се у наредном периоду предузму неопходне мере за развијање билатералне војне сарадње и јачање партнерских и пријатељских односа.

На састанку је израззена захвалност за одлуку Молдавије да у оквиру италијанског контигента КФОР-а ангажује 41 војника.

Молдавској делегацији ће током дводневне посете бити представљени капацитети Војне академије, Медицинског факултета Војномедицинске академије и Центра за мировне операције.

Како је најављено, биће речи и о искуству Србије на путу европских интеграција, у области реформе система одбране и израде стратегијских докумената.

Поред састанака у Министарству одбране и Војсци Србије, молдавска делегација ће имати састанке и у Скупштини Србије и Министарству спољних послова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи