Читај ми!

ОЕБС позива на учтивост

Након што је умало прекинута јавна расправа у Нишу о Нацрту закона о јавном информисању, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Петер Буркхард позвао је на уважавање и учтивост у јавном дијалогу.

Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадор Петер Буркхард, позвао је на уважавање и учтивост у јавном дијалогу, након што је јавна расправа која је организована уз помоћ Мисије ОЕБС-а у Нишу умало прекинута.

Дебату о Нацрту закона о јавном информисању, коју је организовало Министарство културе уз подршку Мисије ОЕБС-а, јуче по подне у Нишу, омеле су вербалне и физичке претње из публике, усмерене ка званичницима Министарства и представницима Мисије, преноси агенција Бета.

"Жалим што је овај јавни форум ометен. Нема места претњама и насиљу у демократској дебати", рекао је Буркхард.

Мисија ОЕБС-a у Србији помогла је организовање те дискусије о Нацрту закона о јавном информисању како би се јавност о њему обавестила и омогућило учешће грађана у законодавном процесу.

"Тачно и објективно информисање грађана суштина је медијске реформе", рекао је Буркхард.

Он је додао да ће мисија ОЕБС-а наставити заједнички рад са Владом Србије, медијима, јавношћу и цивилним друштвом на јачању транспарентности законодавног процеса и јавних дебата у оквиру демократских реформи у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи