Читај ми!

Oбновљене просторије Архивa СПЦ

У згради старог Богословског факултета, патријарх српски Иринеј обишао обновљене просторије Архива Српске Православне Цркве. Патријарх упознат са радом архивиста који раде на измештању, класификацији и систематизацији грађе која се налази у звонику београдске цркве Светог Марка.

Патријарх српски Иринеј посетио је обновљене просторије Архива Српске Православне Цркве у згради старог Богословског факултета, објављено је на сајту СПЦ.

Патријарх је у разговару са директором Архива Радованом Пилиповићем упознат са шестомесечним радом архивиста који раде на измештању, класификацији и систематизацији архивске грађе која се налази у звонику цркве Светог Марка у Београду.

Тим поводом у Патријаршији је приређен пријем за представнике централних тела СПЦ и учеснике јавног и културног живота.

Отварању обновљеног Архива присуствовали су, поред патријарха, и чланови Светог архијерејског Синода, епископ бихаћко-петровачки Хризостом, директор Канцеларије за односе са Црквама и верским заједницама Милета Радојевић, директор Архива Србије др Мирослав Перишић, као и многе друге званице заслужне за пројекат "Измештање архивске грађе из звоника цркве Светог Марка у привремене просторије Архива СПЦ".

Како је наведено, по увиду у досадашње резултате нове управе црквеног архива, изражена је спремност да се за Архив СПЦ нађе трајно решење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи