Читај ми!

Позив пацијентима да врате лажни "фолнак"

Лек "фолнак", који не одговара прописаним захтевима, потребно је вратити апотекама, јер је реч о лажном леку, саопштило Министарство здравља Србије.

Министарство здравља Србије позвало је пацијенте којима је издат лек "фолнак" који не одговара прописаним захтевима да га врате апотеци и да о томе обавесте Инспекцију за лекове и медицинска средства, јер је реч о лажном леку.

Лажни лек је, како се наводи у саопштењу Министарства здравља, у облику таблете наранџасте боје, које нису равне, већ су благо испупчене.

Прави лек "фолнак" је облику округле, равне и глатке таблете, жуте боје са слабоприметним тамножутим мрљама, у картонској кутији са 20 таблета и он одговара прописаним захтевима.

Министарство је позвало пацијенте да лажни лек врате апотеци и обавесте Инспекцију за лекове и медицинска средства Министарства здравља на бројеве телефона 011/26-03-400 и 011/21-32-317.

Ванредну контролу узорка тог лека, по пријави сумње у квалитет, обавила је Агенција за лекове и медицинска средства Србије.

Лек "фолнак" произвођача МД "Нини" д. о. о. Ниш је 22. фебруара привремено повучен из промета после пријаве коју је Министарству здравља поднео пацијент због уочених неправилности.

Министарству је прослеђена пријава сумње у квалитет лека "фолнак" пошто је уочено одступање, односно таблете су биле наранџасте боје и нису равне, већ благо испупчене, што није у складу са изгледом таблета пријављеним у поступку регистрације.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи