Читај ми!

Јешић: Решење за млеко за 15 дана

Проблем са млеком решићемо у року од петнаестак дана, рекао покрајински секретар за пољопривреду Горан Јешић. Влада Војводине формирала стручни тим да се бави решавањем овог проблема и наложила бесплатну анализу сточне хране, истакао Јешић.

Покрајински секретар за пољопривреду Горан Јешић рекао је да је проблем са млеком решив и да се може исправити у року од петнаестак дана, преноси Танјуг.

Јешић је на конференцији за новинаре, којој су присуствовале и директорка Института за прехрамбрене технологије Јованка Левић и професорка са Одсека за сточарство Пољопривредног факултета у Новом Саду Анка Врањеш, рекао да је Влада Војводине формирала стручни тим да се бави решавањем овог проблема и да је наложила бесплатну анализу сточне хране.

"Влада Војводине је формирала стручни тим који ће наредних дана радити на преузимању свих могућих мера како би се ситуација поводом повећане концентрације афлатоксина у млеку у Војводини што пре нормализовала", навео је Јешић.

Једна од активности је, како објаснио, узимање узорака сточне хране од свих великих и средњих произвођача млека у покрајини која ће бити анализирана у ФИНС-у, која је акредитована за анализу сточне хране.

Јешић је рекао да ће фармерима у Војводини покрајинска влада бесплатно обезбедити супстанце које се користе за неутралисање присуства токсина у сточној храни.

Јешић је поновио да је присуство афлатоксина у млеку знатно веће у односу на прву анализу која је урађена по наруџбини његовог секретаријата и објављена пре неколико дана.

Он није желео да износи тачне податке о резултатима нове анализе због евентуалне кривичне одговорности, јер лабраторија Института за прехрамбене технологије у Новом Саду, где је рађена анализа, није акредитована за те послове.

Како је напоменуо Јешић, то не значи да резултати нису тачни, и додао да је убеђен да ће они бити исти када за неколико дана стигну резултати нове анализе тих уорака из две акредитоване лабраторије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи