Читај ми!

Србији потребни одговорни медији

Медији у Србији морају бити ослобођени од утицаја државе, али и одговорни, јер са тачном информацијом су на добитку и грађани и држава, рекао шеф ОЕБС-а у Србији Петер Буркхард. Упечатљив је начин на који неки медији у Србији, посебно штампани, извештавају уз много нагађања, истакао Буркхард.

Шеф Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Србији, амбасадор Петер Буркхард рекао је Фонету да би медији у Србији требало да буду ослобођени утицаја државе, али и одговорни, јер су "са одговорном и тачном информацијом сви на добитку - и становништво и влада имају користи од квалитетних медија".

"Упечатљив је начин на који неки медији у Србији, посебно штампани, извештавају уз много нагађања", рекао је Буркхард.

Волели бисмо да имамо разноврстан и плуралистички медијски пејсаж, али такође и одговорно новинарство, изјавио је Буркхард, нагласивши да Мисија ОЕБС у области реформе медија блиско сарађује са Министарством културе, где "постоји политичка воља да се ради у том смеру".

"Желели бисмо да видимо повлачење државе из медија, јасна правила о државној подршци медијима, транспарентно власништво медија. Али, чак и када имате потпуно приватно власништво медија, без државног утицаја, и даље може да постоји проблем групних утицаја и интереса", нагласио је Буркхард.

Зато су потребни медији ослобођени утицаја државе, али је такође потребно да медији буду одговорни, напоменуо је Буркхард и закључио да су сви на добитку са одговорном и тачном информацијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи