Читај ми!

СП лабораторија потврдила да је радила анализе

Као акредитована институција урадили смо анализе млека на присуство афлатоксина које су наручили Покрајински секретаријат за пољопривреду и Удружење за заштиту потрошача Војводине, потврђено из СП лабораторија из Бечеја, која послује у саставу Викторија групе.

СП лабораторија из Бечеја, која послује у саставу Викторија групе, потврдила је да је као акредитована институција урадила анализе млека на присуство афлатоксина које су наручили Покрајински секретаријат за пољопривреду и Удружење за заштиту потрошача Војводине.

У саопштењу се наводи да је захтев за анализу добила 12. фебруара, а да су резултати достављени 18. фебруара.

Из СП лабораторије истичу да, као и све акредитоване институције тог типа у земљи или иностранству, нису овлашћени да саопштавају јавности резултате извршених анализа, јер су они власништво клијената који анализе наручују.

Наведено је да уз дозволу наручилаца анализе, преостале количине узорака коришћених у испитивању, СП лабораторија може да понуди на поновљена испитивања свим надлежним институцијама.

СП лабораторија подсећа да годишње испита око 40.000 узорака хране за људску и животињску исхрану, а по захтеву Министарства пољопривреде, Министарства здравља, Управе за ветерину и великог броја међународних и домаћих произвођача, наводи се у саопштењу.

Како се наводи у саопштењу, СП Лабораторија акредитована је у складу са ISO/IEC 17025 од стране Акредитационог тела Србије и ради методе анализа по стандардима SRPS, ISO, SRPS ISO, методе AACC, AOCS, AOAC и друге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи