Ускоро нови директор РФЗО

Комисија за избор директора Фонда за здравствено осигурање упутиће Влади име кандидата који, по њиховом мишљењу, испуњава услове да буде на челу Фонда. Уколико се и Влада сагласи, биће заказана седница УО, а потом именован директор Фонда, највероватније до краја месеца.

До краја недеље, Комисија за избор директора Фонда за здравствено осигурање упутиће Влади име кандидата који, по њиховом мишљењу, испуњава услове да буде на челу Фонда.

Уколико се и Влада сагласи, биће заказана седница Управног одбора, а потом именован директор Фонда, највероватније до краја месеца.

После чланова Управног одбора Фонда за здравствено осигурање и Комисије за избор директора, и кандидата који су конкурисали за ту функцију, у Фонд је дошла и министарка здравља.

Први пут од када се бира директор те установе разговор са кандидатима организован је у присуству представника министарстава здравља и економије и директора Института Батут.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић каже да су о томе телефонски разговарали.

"Моја сугестија је била да треба видети људе, разговарати са њима. Нисам знала да ћемо бити позвани. Били смо ми који желимо да Фонд, Батут и Министарство раде као тим", рекла је Ђукић Дејановић.

Председник УО РФЗО и Комисије за избор директора Рајко Косановић сматра да тај начин организовања и конкурса показује отвореност конкурса.

"Да се кандидати између себе упознају, и да заиста изаберем најбољег кандидата који ће бити достојан места директора овако важне инситуције", наводи Косановић.

Према коалиционом договору, место директора Фонда припада Српској напредној странци.

"Заиста морамо напустити те приче, овде су се угалном, или да кажем апсолутно пријавили људи који имају визију како да та највећа банка здравства може да побољша позицију осигураних лица у Србији", каже министарка Ђукић Дејановић.

Ко ће наследити Александра Вуксановића на месту директора Фонда за здравствено осигурање, требало би да се зна до краја месеца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи