Читај ми!

Милијарда устаје против насиља

Глобалној кампањи "Милијарда устаје против насиља" прикључиће се и Србија. Плесом у истом тренутку људи широм света желе да скрену пажњу на насиље над женама.

Невладине организације Центар Е8 и Центар модерних вештина прикључиће се у Београду глобалној кампањи "Милијарда устаје против насиља", која има за циљ да скрене пажњу јавности на насиље над женама.

Акцији ће се прикључити и заштитник грађана Саша Јанковић и његова заменица Тамара Лукшић Орландић.

На платоу испред главне Железничке станице биће одржан плес којим ће, у истом тренутку, људи широм света стати у одбрану права жена на живот и борбу против насиља.

Кампања "Милијарда устаје против насиља" инспирисана је подацима Уједињених нација да једна од три жене бива претучена, силована или психички злостављана.

Акцију "Једна милијарда устаје" је пре 14 година покренула Ив Енслер, феминистичка списатељица и активисткиња из Њујорка, а данас се организује у 187 земаља широм света.

У градовима тих земаља се на дан акције организује јавни плес, који симболизује супротстављање насиљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи