Читај ми!

Опроштај од Јосифа Татића

Поводом смрти глумца Јосифа Татића одржана комеморација у Југословенском драмском позоришту у присуству великог броја његових колега, пријатеља и поштовалаца.

У Југословенском драмском позоришту одржана је комеморација поводом смрти глумца Јосифа Татића у присуству великог броја његових колега, пријатеља и поштовалаца.

"Волели смо га као што се воли песник. Живео је боемским животом, живео је да би волео своје најближе и радио на свом уништењу", рекао је глумац Воја Брајовић, додајући да је Татић провео цео радни век у ЈДП-у.

На комеморативном скупу Татићеве колеге истакле су његов дух и шарм, присећајући се бројних анегдота чији је Татић актер и творац.

"Са Талетом никад није било досадно. У процесу рада није много мудровао, али је муњевито проналазио решења. Многи не знају колико је луцидан и интелигентан био", рекао је глумац Предраг Ејдус, опраштајући се од свог колеге.

Татић је играо у великом броју позоришних представа, као и у 76 филмова и телевизијских серија, а широка публика посебно ће га памтити по улози Слободана Михајловића у представи Шовинистичка фарса, као и Танасија Виторовића у серији Грлом у јагоде.

Играо је у филмовима Три карте за Холивуд, Византијско плаво, Засад без доброг наслова, Последњи круг у Монци, Хајде да се волимо.

Последњих година играо је само у ЈДП-у, у драми Хадерсфилд, за коју је добио бројне награде. Представа је изведена више од 150 пута. По истоименом комаду снимљен је и филм.

Испраћај за кремацију био је послеподне на Новом гробљу у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи